Novaković Matanić poručila Stanišiću: Diktaturu provodite negdje drugdje!

KARLOVAC – Diktaturu provodite negdje drugdje poručila je SDP-ova Marina Novaković Matanić predsjedniku vijeća Mihovilu Stanišiću. Razlog – poslovnik. Naime, Stanišić je vijećnicima poručio da pitanja ubuduće dostavljaju pismeno prije sjednice na što se oporba žustro pobunila. Jednoglasno poručuju da to ne piše nigdje.

Jednako tako Stanišić im je i ograničio minutažu, pa tako imaju 3 minute po pitanju.

Vaše želje su jedno, a poslovnik drugo, poručila je Novaković Matanić i ujedno upitala gradonačelnika čemu služe nadzorni odbori u gradskim tvrtkama jer evidentno je da ništa ne rade, a za kandidate nije bitna stručna sprema već stranka.

– Kako Denis Janžetić koji je Toplanu doveo do propasti može nadzirati Zelenilo ili Dragutin Rendulić koji je imao lažnog diplomanta, sada će nadzirati Karlovački tjednik, pita Novaković Matanić.

Nadzorni odbori nadziru i kada bi radili kako bi mi htjeli onda bi bili profesionalci, odgovorio je gradonačelnik Jelić. Činjenica je da ni gradska riznica nije mogla uhvatiti sve kriminalne radnje koje su se odvijale, nadodao je gradonačelnik.

No Novaković Matanić uputila je provokativno pitanje i pročelniku Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivanu Uđbincu.

– Grad Karlovac Vam je platio doškolavanje kako bi mogli imati stručnu spremu za radno mjesto koje ste obavljali. Sada budući da imate veću plaću, hoćete li vratiti novac Gradu da ga on utroši na, možda studente, budući da ste upravo Vi jedno radno mjesto izgubili zbog lažne diplome, pitala je Novaković Matanić.

No odgovora nije bilo. Pročelnik Uđbinac je kratko poručio da će odgovor dati u pisanom obliku.