KABA

U rješavanje problema oko groba branitelja, uključio se Grad Karlovac

KARLOVAC – Na jučerašnje medijske napise o tome kako grobno mjesto poginulog branitelja Stjepana Štajduhar ide na licitaciju, oglasio se Grad Karlovac službenim priopćenjem. Naime prilikom posjeta grobu koji se nalazi na Jamadolu, pokojnikov prijatelj Alenko Prpić naišao je na obavjest Zelenila da se vlasnik grobnog mjesta hitno javi u ovu gradsku tvrtku radi nepotpunih informacija.

Prpić kaže kako je u razgovoru sa zaposlenikom Zelenila doznao da je vlasnik grobnog mjesta Ministarstvo obrane jer je pravo na grobno mjesto izgubljeno zbog neplaćanja troška održavanja. Doznao je i da grob ide na licitaciju, a tijelo Stjepana Štajduhara bi trebalo biti ekshumirano i prebačeno u zajedničku grobnicu.

Temeljem otvorenog pisma kojeg je uputio gospodin Prpić, želimo Vas obavijestiti da je gradonačelnik Damir Jelić kontaktirao direktora tvrtke Zelenilo Stjepana Turkovića, kako bi se informirao o slučaju. Direktor ga je obavijestio da u niti jednom trenutku nije bila namjera ekshumirati tijelog poginulo branitelja, te da su obavijest postavili kako bi došli do podataka o korisnicima, kao i da nemaju podatak da je riječ o hrvatskom branitelju. Grad Karlovac će se svakako uključiti u rješavanje ove problematike, jer nećemo dozvoliti da se obezvrijedi žrtva hrvatskih branitelja, stoji u priopćenju iz Grada.