Baloni i torta za 50. izvedbu Najboljih prijatelja

KARLOVAC – Posebno svečano bilo je danas u Gradskom kazalištu Zorin dom. Predstava Najbolji prijatelji izvedena je 50. put.

Lutkarska predstava “Najbolji prijatelji”, čije autorstvo zajednički potpisuju Peđa Gvozdić i Giulio Settimo premijerno je izvedena 16. travnja prošle godine, a danas su je mali Karlovčani mogli vidjeti po 50. put.

“Najbolji prijatelji” je prva profesionalna lutkarska predstava nastala u karlovačkom kazalištu, a u svim dosadašnjim izvedbama oduševila je mališane, ali i starije. Ova sve popularnija predstava bit će uskoro izvedena na 18. Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, te 12. studenog na 2. Međunarodnom lutkarskom festivalu u Azrebajdžanu.

Predstava govori o prijateljstvu koje ne poznaje granice, razlike i jezike. Autori su oživjeli balone, dali im formu i karakter i igraju se upravo onako kao što se i djeca igraju. Upravo zato je glumački dvojac Gvozdić i Settimo planira nastaviti izvoditi još dugo.

Nakon predstave mališani iz gledališta dobili su balone, te su se svi zasladili slavljeničkom tortom s likovima iz predstave.

error: Content is protected !!