Šegrt Hlapić i Kauboji oduševili Karlovčane – kroz Zorin dom prošlo gotovo dvije tisuće gledatelja

KARLOVAC – Karlovac je ovaj vikend bio pravi filmski grad. Kao u neka bolja filmska vremena, na repertoaru su bila dva filmska hita, a red na blagajni bio je podugačak. Radi se, naravno, o Šegrtu Hlapiću Silvija Petranovića i Kaubojima Tomislava Mršića.

Šegrt Hlapić – najnovija igranofilmska verzija priče Ivane Brlić Mažuranić koja ove godine slavi 100. rođendan u redovnoj kino distribuciji je od prošlog četvrtka. Stoga su Karlovčani bili i više nego privilegirani. Šegrta je u dva dana u okviru pet dječjih i jedne redovne projekcije pogledalo više od 1500 djece, a subotnju projekciju posjetilo je čak šest članova ekipe filma: glumci Kristijan Potočki i Kristijan Ugrina, mladi glumci Matthew Jackson O’Connel i Maša Petranović, a svi predvođeni redateljem i producenticom filma – Silvijem i Maydi Petranović.

Kauboji su se na karlovačkom velikom platnu prikazali čak tri puta pred nešto više od 700 gledatelja. Posljednje dvije projekcije, u subotu u 20 i 22 sata posjetila je također šesteročlana ekipa filma: autori glazbe Ivanka Mazurkijević i Mrle, montažer Hrvoje Mršić, glumac Hrvoje Barešić i redatelj i producentica, Tomislav Mršić i Suzana Pandek.

Uoči obje projekcije, članovi ekipe održali su i kratak razgovor sa članovima Kinokluba Karlovac koji su ostali iznenađeni informacijom da je za remake Kauboja zainteresiran kompanija Working Titel.

Karlovački filmski CROgram nastavlja se u subotu, 23. studenog u dokumentarnom izdanju i sa projekcijom u 22, umjesto u 20 sati. Cijena karte je 15 kuna, a na repertoaru će biti dva dokumentarca koja se dotiču tema jako bliskim običnim ljudima: Presuda Đure Gavrana i U braku sa Švicarcem Arsena Oremovića. Prvi je zabilježio trenutak reakcija na presudu Anti Gotovini, dok je drugi razradio problem kredita u Švicarskim Francima. Naravno, Karlovčanima će se pridružiti i ekipe oba filma.

error: Content is protected !!