KABA

Kupa nezaustavljivo raste, stiže vodeni val

KARLOVAC – Iako, srećom, bez ljudskih žrtava i velikih materijalnih šteta, olujno nevrijeme nije zaobišlo ni područje Karlovačke županije. Osim što je rušio stabla, trgao grane i nosio prolaznicima kišobrane, jak vjetar uzrokovao je probleme i u opskrbi električnom energijom. Tako je zbog kvara na dalekovodu područje Jurovskog Broda i Žakanja danas bilo bez struje. Dežurne službe intervenirale su na pozive zabrinutih građana, no Karlovčani su za sada imali sreće, poručuje pročelnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje Martin Barić.


Obilna kiša uzrokovala je i porast vodostaja rijeka. Najkritičnije je bilo na području Ogulina, odnosno Jezera Sabljaci i Đulinog ponora, kao i na području Slunja. Posebno su ugroženi stanovnici Rastoka, kojima je voda jutros počela ulaziti u podrume kuća. Interventne službe izašle su na teren s vrećama pijeska kako bi spriječili daljnji prodor vode, a ukoliko im ponestane vreća, karlovačke snage spremne su priteći u pomoć, ističu u Županijskom centru 112. Nezaustavljivo raste i vodostaj Kupe, a vodeni val kroz Karlovac očekuje se sutra u jutarnjim satima.


Iako meteorolozi za narednih nekoliko dana najavljuju nove oborine, iz Županijskog centra 112 poručuju da je situacija pod kontrolom i da većih problema ne bi trebalo biti.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/poplava1111/*{/rokbox}