KABA

Karlovčani prvi vidjeli film o generalu Gotovini

KARLOVAC – Karlovčani su večeras imali priliku prvi u Hrvatskoj pogledati dokumentarni film „Časni sude, nisam kriv”. Riječ je o filmu koji prati tijek suđenja i oslobađanja generala Ante Gotovine. Projekciju filma organizirala je Koordinacija braniteljskih udruga Karlovačke županije.

U 90-minutnom filmu autorice Nade Prkačin kronološki su poredani događaji od uhićenja generala Ante Gotovine u prosincu 2005. do njegovog povratka u Pakoštane prije godinu dana. Ovaj film nastavak je dokumentarnog filma “Lov na Gotovinu” koji obuhvaća razdoblje od prvih u novinama o saslušanju Gotovine do njegova uhićenja 2005. godine. Film će sutra, na godišnjicu oslobođenja generala Gotovine i Markača istovremeno biti prikazan u 50 hrvatskih gradova, a Karlovčani su ga imali prilike vidjeti prije svih.

Nakon točno godinu dana oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, Hrvatska se našla u teškom gospodarskom trenutku, pred referendumom koji je podijelio zemlju, te suočena međunacionalnim problemima. Da je Hrvatskoj potreban pozitivan pomak zajedništva složio se i Petar Banić, predsjednik Zajednice udruga HVIDRA-e.

Hrvatskoj mogu, barem moralno, pomoći i hrvatski generali, koji se ne vole isticati u javnosti, zaključio je Banić. Generali su dužni da pokrenu branitelje i društvo, jer ako su znali dobiti rat, mislim da znaju pomoći da se vratimo u pozitivnu situaciju iz koje će naša zemlja krenuti naprijed, kaže Banić.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/film_gotovina/*{/rokbox}