KABA

Radna subota u Galeriji Vjekoslav Karas

KARLOVAC – U Galeriji Vjekoslav Karas sutra je na rasporedu radna subota. Program počinje u 10 sati drugom u nizu likovnih radionica za osnovnoškolce pod vodstvom likovne pedagoginje Ivane Maradin. Radionica će kroz istraživanje Kuliševih slika i kreativnu igru s bojama i kistovima pridonijeti senzibiliziranju sudionika za suvremenu umjetnost. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a sav potreban materijal je osiguran. Prijave na e-mail: antonija.druzak@gmk.hr

U 11 sati na rasporedu je predstavljanje edukativne igre na ploči U vrtlogu boje namijenjene učenicima osnovnih škola. Cilj igre je što prije stići od galerije do ateljea, pritom odgovoriti na pitanja o boji i na zabavan način utvrditi i ponoviti osnovne pojmove o boji (osnovna svojstva boja, tonska svojstva boja, kontrastna svojstva boja i miješanje boja). Igru su osmislili viša kustosica Antonija Škrtić i muzejski pedagog Marinko Pleskina, a oblikovao ju je Saša Stubičar. Ljubaznošću Vatroslava Kuliša kao podloga oblikovanju igre korišten je njegov rad na papiru Vatrene kugle, 2013.

Boja kao takva, te kolorizam i gestualnost na Kuliševim radovima na papiru ovim edukativnim programom tematizirani su na neformalan i zabavan način. Program je realiziran sredstvima Grada Karlovca i Ministarstva kulture RH.