Karlovac nikada neće zaboraviti Vukovar

KARLOVAC – Karlovac je danas odao počast Vukovaru i Vukovarcima. Oni će se sutra prisjetiti dana koji im je zauvijek promijenio živote. 18. studenog, dana kada je iz grada prognano oko 22.000 Hrvata. Iako je u Vukovaru već nekoliko mjeseci izvanredno stanje zbog ploča na ćirilici, mnogi se pitaju u kakvom će ozračju proći sutrašnja tužna obljetnica. No, Karlovac se Vukovarskoj žrtvi, ali i Škabrnji poklonio dostojanstveno.

Svijeća, lampion, molitva. To je dovoljno da se sjetimo žrtava rata, žrtava Vukovara i Škabrnje, žrtava svih onih sela i gradova koji su stradali tijekom 90.-ih godina u Hrvatskoj. Karlovac se sjeća Vukovara i nikada ga neće zaboraviti, jer Karlovčani znaju što je to skrivati se danima u skloništu, slušati granate po krovovima i zgradama. Karlovčani znaju kako je vidjeti rodni grad da krvari i strepi nad svojom budućnosti. No, Karlovčani su imali sreću i obranili svoj grad, dok je Vukovar dao svoje mlade živote, svoju djecu i branitelje i ostao grad heroj zauvijek u našim srcima.

Današnje okupljanje na Trgu branitelja organizirali su Udruga djece poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata Karlovačke županije, Udruga veterana satnije Rebels i pripadnici satnije Wolf. Djeca branitelja koja su rasla bez svojih očeva, koja jedina znaju kako je to dati dio sebe za slobodu nikada ne zaboravljaju. Zato se svake godine okupljaju u Vukovaru, na Ovčari, gdje se dogodio jedan od najvećih zločina u hrvatskoj povijesti.

Karlovčani, zapalimo noćas svijeću ili lampion za Vukovar i sve one koji su život dali za našu slobodu – da se njihova žrtva nikad ne zaboravi.


{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/lampioni_vukovar/*{/rokbox}