Josipović: Problemi postoje, no postoji i volja za rješavanjem

OGULIN – Nakon Karlovca, predsjednik Josipović posjetio je i Ogulin gdje je obišao tvrtku Semmerlock nakon čega se u dvorani Gradske knjižnice susreo sa predstavnicima Grada Ogulina i općina Plaški i Saborsko te predstavnicima srpske nacionalne manjine iz Ogulina i okolice.

Različiti krajevi Hrvatske imaju različita iskustva što se tiče odnosa većinskog naroda i manjinskih zajednica, Ogulin je kraj sa dobrim iskustvima, rekao je predsjednik nakon sastanka.

Razgovaralo se o općem stanju u Ogulinu, problemu Bjelolasice, zaštite od poplava, ali i o dva Zakona kojima su regulirana prava u područjima od posebne državne skrbi, koji će očito morati biti zamjenjeni drugim zakonima nakon što prestanu vrijediti.

Problemi postoje, no postoji i dobra volja da se oni riješe, kaže Josipović. Sličnog mišljenja je i zamjenik župana za srpsku nacionalnu manjinu Siniša Ljubojević, koji kaže kako je predsjednika upoznao sa problemima obnove na području županije. Ulaganje u infrastrukturu u područjima gdje Srbi čine većinu je također jedan od velikih problema, no treba razgovarati i pronaći zajednički model rješavanja, kaže Ljubojević.

josipovic_og

error: Content is protected !!