KABA

Kuzman o pismu djelatnika HGK: “Tužno je ovih dana raditi u Gospodarskoj komori”

KARLOVAC – Portal Index.hr donosi pismo djelatnika Hrvatske gospodarske komore u kojem traže širenje istrage na one koji su sad već bivšem predsjedniku Nadanu Vidoševiću pomagali u izvlačenju novca iz Komore. Pritom misle na kontrolu svih županijskih komora, a osobito onih u Puli, Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku, Karlovcu, Virovitici i Sisku. Traže da se provjeri imovina svih rukovodnih struktura HGK i Županijskih komora i članova njihovih obitelji, da ih se pozove na odgovornost i stavljanje mandata na raspolaganje.

“Ako je Vidošević kriv za ovu neviđenu pljačku hrvatskog naroda, svi oni su odgovorni jer su godinama primali plaće od 30-tak tisuća kuna, da bi bili bahati i nezasitni u zajedničkoj pljački i držanju ljestava Nadanu Vidoševiću – Velikom vođi HGK. Bez temeljite istrage poslovanja svih Komora u sustavu HGK i smjene svih ljudi koji su svojim činjenjem ili ne činjenjem dozvolili ovu pljačku, nema budućnosti HGK. Oni su rak rana cijelog hrvatskog društva”, stoji u pismu koje prenosi Index.hr.

Svoj komentar dao i predsjednik Županijske gospodarske komore Karlovac Zlatko Kuzman.

– Tužno je ovih dana raditi u Gospodarskoj komori. Teško je reći tko je pisao to pismo, ali djelatnici Komore znaju da predsjednici komora nemaju niti pola od iznosa koji se spominje. Nadalje, što se kontrole tiče cijela Komora je jedinstvena, tako da se kontrole, inspekcije i revizije redovito provode i u županijskim komorama, kaže Kuzman i dodaje da se za budućnost Komore ne brine te da će događaji koji slijede pokazati da HGK treba hrvatskom gospodarstvu.