KABA

Čuvari vrijednosti Domovinskog rata

KARLOVAC – Povijesna postrojba “Karlovački počasni vod ZNG-91.” djeluje već osam godina, te svojim radom nastavlja čuvati vrijednost Domovinskog rata među mlađim generacijama. Ova jedinstvena dragovoljna, vanstranačka postrojba, svojih 20 mladih članova uči timskom radu, fizičkim i psihičkim naporima, kao i savladavanju raznih životnih iznenađenja, podređujući probleme svojim potrebama.

Pored redovne obuke i izobrazbe, Postrojba sudjeluje na prigodnim obljetnicama vezanim uz značajnije datume iz razdoblja Domovinskog rata, a aktivnosti u ovoj godini te planove u idućoj predstavili su na redovnoj godišnjoj skupštini Zbora voda.

Radi učenja orijentacije u prostoru te kasnije u životu, članovi postrojbe, koji imaju između 13 i 27 godina, redovito odlaze na taborovanja. Ove su godine bili i na otoku Žirju gdje su obiježili Žirjanske dane ponosa i slave. I ove godine nastavljaju istim tempom, te planiraju taborovanje na Žirju, ali i posjet mjestu stradavanja vatrogasaca na Kornatima.

Postrojba sudjeluje u raznim počastima i protokolima vezanim uz Domovinski rat uz organizaciju izložbi, predavanja, prezentacija, smotri, vježbi i slično. Tako će nastaviti u budućnosti. Budući da se redovito javljaju na natječaje Grada Karlovca i Županije financijskih problema nemaju, te se mogu pohvaliti pozitivnim stanjem na računu.

pocasni_vod_2

pocasni_vod_3