Forum mladih SDP-a: Izađite na referendum i glasajte protiv!

KARLOVAC – Šest dana prije referenduma na kojem će Hrvatska odlučivati o definiciji braka, kampanju kojojm pozivaju građane da izađu na referendum i glasaju protiv, započeo je SDP. Tim povodom javnosti se obratio i Forum mladih SDP-a Karlovca i Karlovačke županije.


{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=ujkae-nHJY0}


Ovo je videospot kojim SDP poziva građane da u nedjelju izađu na referendum i glasaju protiv. Kako su istaknuli u Forumu mladih SDP-a, zaokruživanje protiv od iznimne je važnosti. Forumaši će iduće dane provesti u razgovoru s građanima po cijeloj županiji, dijelit će letke i naljepnice kako bi prenijeli poruku socijalne tolerancije i demokratske jednakosti.

Kakav je život LGBT osoba u Hrvatskoj Forum mladih SDP potkrijepio je konkretnim brojevima:

– 73% tih osoba je doživjelo neki oblik nasilja

– diskriminaciju je doživjelo 29% ispitanih osoba

– 22,9% dijeli kućanstvo s partnerom ili partnericom

– 53% ispitanih želi ili namjerava registrirati svoju vezu kao životno partnerstvo

Forum mladih SDP-a ističe da nitko iz LGBT zajednice nije spominjao crkveni brak, ali kada je riječ o građanskom braku tu se govori prvenstvo o pravima koje stječu kao partneri, o odlučivanju u vezi životno važnih pitanja. Sada je to manje bitno jer cijelu priču oko referenduma nisu pokrenule LGBT osobe, kažu u SDP-u, nego skupina ljudi koji imaju sasvim drugi cilj.

Neka naše demokratsko pravo zaštiti one koji ne žele ništa drugo nego samo biti kao i većina, imati pravo svoju ljubav ozakoniti i ne osjećati se građanima drugog reda jer su im drugi onemogućili to pravo, zaključuju u SDP-u.

Iz SDP-a poručuju svim građankama i građanima da izađu na referendum u nedjelju i da glasaju protiv zabrana drugačijih od većine! Jer svi smo mi drugačiji, nema onih koji su još drugačiji! – naglašavaju u Forumu mladih SDP-a.