KABA

Gimnazijalci pokazali da znanost može biti radost

KARLOVAC – U sklopu eksperimentalne nastave biologije, kemije i fizike u karlovačkoj Gimnaziji su danas organizirane radionice za učenike 7. i 8. razreda karlovačkih škola. Radionice su pripremili učenici uz pomoć profesora mentora, kako bi na zabavan i kreativan način predstavili znanost.

Kako ubaciti kuhano jaje u bocu, zašto dolazi do eksplozivne kemijske reakcije nekih spojeva – samo su neki od eksperimenata koje su gimnazijalci predstavili svojim malo mlađim kolegama iz osnovnih škola. Na radionice u Gimnaziju stiglo je sedamdesetak učenika iz sedam karlovačkih škola, a kroz tri rotacije po 25 minuta upoznali su se samo s dijelom onoga što se u ovoj karlovačkoj školi može naučiti.

Učenici su oduševljeno pratili radionice i prezentacije gimnazijalaca, te se na njihovim licima mogla vidjeti želja za bavljenjem znanošću, a to je i bio cilj projekta “Znanost može biti radost”.

Na današnjim radionicama sudjelovali su učenici iz osnovnih škola Braća Seljan, Dragojla Jarnević, Dubovac, Skakavac, Rečica, Švarča i Turanj, a već je sada zbog velikog interesa u planu organiziranje novih radionica za učenike ostalih škola. Radionice bi trebale biti održane već u veljači.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gimnazija_radionice/*{/rokbox}