KABA

Film o masovnoj grobnici Ovčara iz vukovarskog muzeja u Karlovcu

KARLOVAC – Povijesna postrojba Karlovački počasni vod ZNG-91. u suradnji s udrugom Ka Urbani u Karlovac je dovela vukovarske branitelje. Pod nazivom Ne zaboravite Vukovar održana je prezentacija o Bitki za Vukovar, te predstavljen film o masovnoj grobnici Ovčara.

Iako je Dan sjećanja na Vukovar iza nas, Vukovar nikada ne smije biti zaboravljen. Upravo s tim ciljem je i stvoren film Masovna grobnica Ovčara koji je Muzeju Domovinskog rata u Vukovaru darovao američki general Jacques Paul Klein, nekadašnji zapovjednik mirovnih snaga UN-a u hrvatskom Podunavlju i počasni građanin Vukovara.

Film o masovnoj grobnici na Ovčari koji su među prvima vidjeli Karlovčani, mogu vidjeti i posjetitelji Muzeja Domovinskog rata u Vukovaru. Budući da je film prepun uznemiravajućih snimaka, trajanje mu je skraćeno s 2 i pol sata na 20 minuta.

Prilika je to, kazao je voditelj vukovarskog Muzeja Domovinskog rata Petar Čavar, da građani vide priču o 3 mjeseca herojske obrane grada na Dunavu.

Večerašnja prezentacija bila je prilika i za predstavljane novog eksponata karlovačke Muzejske zbirke Domovinskog rata na Turnju. Radi se o čahuri VBR-a koja je tijekom jednog od napada na Karlovac završila na krovu zgrade Mirovinskog osiguranja u ulici Kralja Tomislava.

halovanic_vbr