KABA

HDZ o nadolazećem referendumu: Zgroženi smo količinom govora mržnje

KARLOVAC – Zgroženi količinom govora mržnje, linčem pojedinih medijskih kuća, ali i istupima te postupcima državnog vrha, čelnici HDZ-a odlučili su medijski istupiti te podržati inicijativu ”U ime obitelji” koja se zalaže da je brak zajednica muškarca i žene. Ujedno su pozvali građane da zaokruže ”za”.

Ovaj referendum je festival demokracije jer svojim potpisom ga je zatražilo više od 750 tisuća građana Hrvatske. Zaokružujući ”za” ne krše se ničija prava, već je to pitanje ljudskog razuma i savjesti, a stavljanjem definicije braka kao zajednice muškarca i žene dajemo značaj obitelji kakav treba imati, stav je šefa karlovačkog HDZ-a Damira Mandića.

Ovom stavu pridružio se predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Vučić poručujući građanima da ne nasjedaju na pojedine pritiske. Istog mišljenja je i gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić koji ujedno poziva i simpatizere SDP-a da zaokruže ”za” jer prema podacima koje ima, 40% članova SDP-a podržava inicijativu ”U ime obitelji”, što znači da im je savjest iznad svega, zaključuje Jelić.

Marija Jelkovac ispred Zajednice žena HDZ-a ”Katarina Zrinska” smatra da prava istospolne zajednice nikako ne smiju biti izjednačena s pravima zajednice muškarca i žene.

– Ne dajte da djeca ne mogu reći roditelju mama ili tata, da se ta riječ zaboravi, muškarac i žena su jedina prava obitelj, poručila je Jelkovac.

Kako će birači odgovoriti na ove navode, doznat ćemo 1. prosinca.