Policija novim uređajima kontrolira neispravnost vozila – godišnje ih utvrdi oko 400

KARLOVAC – Na području Karlovačke županije ima oko 44.000 registriranih vozila, od kojih su 32.000 tisuće osobni automobili koji su svakodnevno sudionici u prometu. Stanje kočnica, svjetla, ispušni plinovi i razina buke samo su dio elemenata koje su karlovački plavci u ovim Danima tehničke ispravnosti kontorlirali na limenim ljubimcima naših sugrađana. I to pomoću novih uređaja.

– Uređaji su nabavljeni putem programa Europske komisije IPA 2008, a stigli su prije 15-ak dana. S njima obavljamo preventivni tehnički pregled, a vozila koja ne zadovolje tehničke uvjete, šaljemo na izvanredni tehnički pregled, kazao nam je voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU karlovačke Dražen Živčić.

Cilj ovakve akcije Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i tehničkih stanica je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem nedostataka smanjili mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

– U prvih 10 mjeseci ove godine utvrđene su 363 nepravilnosti, većinom se odnose na neispravnost guma, vjetrobranskih stakala te osvjetljenja. Godišnje utvrdimo oko 400 neispravnosti, što je više zabrinjavajuć nego zadovoljavajući podatak. Znamo da je uz cestu i čovjeka, vozilo glavni element sigurnosti cestovnog prometa, napominje Živčić.

Stoga ne dvojite, još do subote 30. studenog ove godine javite se u stanice za tehnički pregled vozila gdje možete obaviti besplatni tehnički pregled, a pri tome nećete biti kažnjeni već ćete dobiti savijet kako otkloniti neispravnost. Jer vozilo nije samo tu da vas odvede od točke A do točke B, već da to bude na najsigurniji mogući način i bez neželjenih posljedica.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dani_tehnicke_ispravnosti/*{/rokbox}