KABA

Jelić: Očekujem pozitivne rezultate; Benčić: Nadam se da će građani odlučiti drugačije

KARLOVAC – Nakon višemjesečnog bombardiranja porukama zbog čega bi trebali glasati ZA ili PROTIV, građani danas konačno imaju priliku izaći na svoja glasačka mjesta i pokazati što doista misle o referendumskom pitanju “Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”.

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić svoje je ZA zaokružio jutros oko 10 sati, a kako nam je rekao, očekuje da će se većina građana izjasniti upravo kao i on. Komentirajući ankete koje su pokazale da će oko 60 posto građana glasati ZA, Jelić je kazao da vjeruje da će taj postotak biti još i veći.

– Ovo što se trenutno događa je nevjerojatno, to razbijanje, bacanje cigli na crkve, nacionalna televizija koja je partitokratska kuća na daljiski upravljač umjesto da pruža dovoljno prostora svima, ja to naprosto ne mogu vjerovati, zgrožen sam – komentirao je Jelić.

Na referendumu smo jutros zatekli i SDP-ovog saborskog zastupnika Josipa Benčića.

– Očekujem da će hrvatska javnost ipak glasati PROTIV referendumskog pitanja. Ova definicija braka već stoji u Obiteljkom zakonu, ali bilo bi diskriminirajuće da uđe u Ustav, tako da se nadam da će građati ipak odlučiti drugačije. Ukoliko se ostvare predviđanja i Građanska inicijativa “U ime obitelji” odnese pobjedu na ovom referendumu, Europa će nas gledati drugim očima – smatra Benčić. Komentirajući odluku Građanske inicijative koja je pojedinim medijima zabranila izvještavanje iz njihova stožera, Benčić je rekao da smatra da je riječ o potezu kojim su oni, kojima su puna usta demokracije, pokazali svoje pravo lice.

referendum2013_1

Što o referendumskom pitanju misle građani, doznat ćemo vrlo brzo. Birališta su otvorena do 19 sati, a prvi neslužbeni rezultati trebali bi biti poznati već oko 20 sati.