KABA

Mješoviti pjevački zbor umirovljenika “Vid Rukavina” oduševio u Čakovcu

KARLOVAC/ČAKOVEC – Mješoviti pjevački zbor umirovljenika „Vid Rukavina” iz Karlovca u subotu je nastupao kao gost na jubilarnom 10. Susretu pjevačkih zborova i vokalnih sastava umirovljenika Međimurske županije, koji se tradicionalno i ove godine održao u Čakovcu, u franjevačkoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog.

Susret je ove godine imao i svečanu notu, jer se ovim koncertom ujedno obilježilo 35. godina djelovanja Pjevačkog zbora umirovljenika Čakovec. Uz još sedam zborova i vokalnih sastava iz Međimurja i gostiju iz Slovenije, naši umirovljenici, pod dirigentskim vodstvom Ratka Pogačića te uz glazbenu pratnju prof. Nikice Marčetić, predstavili su se pjesmama: Ave Maria, Ivana pl. Zajca, Ave verum corpus,W.A. Mozarta te pjesmom Ovaj kruh, čime su izazvali veliko oduševljenje među posjeteljima koncerta, kao i kod članova drugih zborova.

Uz članove zbora gostovanju su prisustovali i članovi Matice umirovljenika Karlovca, predvođeni predsjednikom Matice Nikolom Marjianićem. Nakon službenog dijela programa raspjevana i vesela „treća životna dob” nastavila je prijateljsko druženje razmjenom darova i uz pjesmu i ples.