Istragom dilera policija pronašla pozamašnu količinu oružja

KARLOVAC – Daljnjim istraživanjem slučaja 21-godišnjaka kod kojega je prošlog tjedna pronađeno 3 kilograma marihuane, zajedno s preciznom digitalnom vagom i predmetima za sušenje i pakiranje droge, policija je pronašla i pozamašnu količinu oružja. Kod dvojice hrvatskih državljana s područja Karlovačke županije, starih 62 i 56 godina, pronađeno je i oduzeto više od 1.700 komada raznog streljiva, 1,5 kg plastičnog eksploziva, više od 60 detonatorskih kapisli, 1,5 kg baruta za topovski projektil, sporogoreći štapin i dijelovi vatrenog oružja.

Zbog sumnje da su počinili kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, protiv njih će biti proslijeđena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz PU karlovačke ovom prilikom podsjećaju građane da akcija “Manje oružja, manje tragedija” još uvijek traje i da se protiv onih koji prijaveoružje nadležnom tijelu radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Ujedno podsjećaju da se putem besplatne telefonske linije 0800 8892 građani mogu više informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava, mogu obavijestiti inajbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, pa će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.

error: Content is protected !!