KABA

Studio 23 slavi 25. rođendan

KARLOVAC – Plesni centar Studio 23 ove godine obilježava punih 25 godina rada. Osnovan je u prosincu 1988. godine, te od tada djeluje s ciljem edukacije svojih članova suvremenim plesnim tehnikama i promicanja plesne kulture i umjetnosti.

Tijekom 25 godina rada pod vodstvom Vere Mitrović Vrbanac, Studio 23 svoju djelatnost organizira i širi na sve dobne skupine, obuhvaćajući tako i aktivno i rekreativno bavljenje plesom. Osobita pažnja poklanja se edukaciji i osposobljavanju voditeljskog kadra kroz organizaciju seminara, radionica i tečajeva u suradnji s institucijama i priznatim plesnim pedagozima i koreografima. Njeguju se plesne tehnike Jazz i Modern jazz, uče osnove klasičnog baleta, kao i osnove mnogih drugih suvremenih plesnih tehnika.

U povodu 25. godišnjice rada, Studio 23 pripremio je veliku plesnu produkciju pod nazivom “…5,6,7,i…25 godina – STUDIA 23”, koja će biti održana u Gradskom kazalištu “Zorin dom”, s početkom u 19 sati. Na produkciji će plesati 80 plesača, koji će svoje plesne priče predstaviti kroz 22 koreografije za čije stvaranje su zaslužne voditeljice i koreografkinje Sanja Tek, Željka Kostanjšek, Irena Gerovac Zrnić, Ivana Rumenović, Viktorija Paljug i Vera Mitrović Vrbanac. Ideju i koncept potpisuje Vera Mitrović Vrbanac, a tekst i režiju Viktorija Paljug i Željka Kostanjšek.

Zbog velikog interesa, program produkcije bit će repriziran i krajem siječnja, također u Gradskom kazalištu “Zorin dom”, te sredinom veljače u POU Duga Resa.

Program produkcije realiziran je uz potporu Grada Karlovca i Karlovačke županije.