Latković: Neka institucije odluče tko je u pravu!

KARLOVAC – Nakon što je Građanski pokret “Građani nadgledaju Toplanu” najavio podizanje kolektivne tužbe Trgovačkom sudu zbog toga što im Gradska toplana i dalje šalje račune iako su se još lani odvojili iz sustava, priopćenje medijima danas je uputila i Gradska toplana.

“Obavještavamo vas kako Gradska toplana d.o.o. šalje račune korisnicima koji su se protupravno izdvojili iz centralnog toplinskog sustava, upravo iz razloga jer isti nisu ispunili zakonske pretpostavke koje je propisivala tadašnja regulativa, a ne žele ispuniti niti pretpostavke koje propisuje sadašnja regulativa. Zbog navedenog nažalost nemamo osnove prestati im fakturirati toplinsku energiju. Vezano uz donošenje sudskih presuda u postupcima koje je Državni inspektorat pokrenuo protiv nekih naših korisnika zbog nezakonitog izdvajanja, imamo saznanja od strane nekoliko njih da su te presude uistinu donesene, i to nakon provedenog žurnog postupka, a temeljem čl. 222 Prekršajnog zakona. U navedenom postupku Gradska toplana d.o.o. uopće nije bila stranka, te joj službenim putem nije dostavljena niti jedna takva odluka, niti joj je predmetnim presudama išta naloženo. Upravo iz tog razloga nemamo niti osnove smatrati da se navedene presude odnose na Gradsku toplanu d.o.o., ne zato što ne želimo, nego jer nema osnove za drukčije postupanje. Navedeni korisnici imaju pravo pokretati sve pravne postupke kojima će se pravno zaštititi, a tako je i Gradskoj toplani d.o.o. zakonski dana ista mogućnost. Protiv korisnika koji su se nezakonito izdvojili pokrenuli smo ovršne postupke jer smo obvezni utuživati naša potraživanja. Nakon donošenja rješenja o ovrsi od strane javnog bilježnika, te dostavi rješenja tim korisnicima, ukoliko su isti uložili prigovore na rješenje o ovrsi, voditi će se daljnji postupak pred nadležnim sudom. Po donošenju pravomoćnih presuda za koje vjerujemo da će biti ubrzo donesene, moći ćemo podrobnije se očitovati, te naravno postupiti prema sudskim odlukama u postupcima u kojima smo sudjelovali kao stranka, a takvo postupanje očekujemo i od naših korisnika. Sami nemamo ovlasti prejudicirati konačna rješenja koja proizlaze iz naših odnosa, stoga prepuštamo nadležnim institucijama da donesu odluke”, stoji u priopćenju koje potpisuje direktor Inoslav Latković.

Iz Gradske toplane ujedno javljaju da je sklopljen Ugovor o kupoprodaji dijela pokretne imovine između Toplane u stečaju i Gradske toplane. Time su sva postrojenja prešla u vlasništvo Gradske toplane.

error: Content is protected !!