Pola milijuna kuna za razminiranje obale Mrežnice

ZAGREB – Pola milijuna kuna za razminiranje na području Karlovačke županije donirano je na tradicionalnom Vipnetovom božićnom koncertu u zagrebačkom HNK, koji je i ove godine okupio brojna poznata lica. Božićne klasike i svjetske glazbene uspješnice sinoć su izveli glazbena obitelj Dedić, pjevač Toni Cetinski, violončelistica Monika Leskovar, tenor Tomislav Mužek, te glumica Zrinka Cvitešić koja je upravo zbog ovog koncerta doputovala iz Londona.

– Kao i prethodnih godina, novac za božićno poslovno darivanje usmjerili smo u razminiranje Hrvatske. Ovogodišnja donacija u iznosu od 500.000 kuna odlazi u Karlovačku županiju i namijenjena je razminiranju obale rijeke Mrežnice u blizini naselja Garevići, Erdelji i Janjači u općini Generalski stol. Razminiranjem tog područja osigurat će se sigurniji prolaz putem koji vodi do obale rijeke, a koji je presječen minskim poljem. Također, lokalnom stanovništvu omogućit će se lakše gospodarenje poljima koja se navodnjavaju iz Mrežnice te dodatno atraktirati turistička ponuda tog kraja – istaknuo je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Vipnet je kroz projekt „Kretanje.Komunikacija.Život” najveći privatni donator za razminiranje u Hrvatskoj. Kao dugogodišnji partner Hrvatskog centra za razminiranje, do sada je uložio 11 milijuna kuna za čišćenje mina na području osam hrvatskih županija. Vipnetovim donacijama razminirano je gotovo milijun i pol četvornih metara Hrvatske, a prema podacima Hrvatskog centra za razminiranje u Hrvatskoj je još 639 četvornih kilometara minski sumnjivog područja.