KABA

“Zvončići” i Udruga “Daj 5” organiziraju humanitarno glazbenu akciju

KARLOVAC – Nakon što je Udruga za djecu s teškoćama u razvoju “Zvončići” uspješno realizirala akciju za senzorni kabinet i na taj način omogućila svoj djeci rehabilitaciju u kabinetu, neovisno o članstvu nekoj udruzi i to za sada potpuno besplatno, pokrenula je još jednu hvale vrijednu akciju.

“Zvončići” trenutno prikupljaju sredstava za medicinski aparat neurofedback. Tom prilikom, između ostalog, organiziraju i humanitarni koncert s Udrugom “Daj 5”. Koncert će biti u Supernovoj 13. prosinca s početkom u 17 sati. Osim Udruge “Daj5” nastupa i klapa Furešti te Akademiko. Također “Zvončići” će u Intersparu imati prodajni štand s božićnim ukrasima od 13. do 23. prosinca. Prodajni štand također će imati na Božićnom sajmu koji će biti od 16. do 23. prosinca.

Sama edukacija za rad na aparatu iznosi 10 tisuća kuna, a nju su osigurali putem projekta Zaklade Zamah te 4 tisuće kuna za sufinanciranje aparata.

– Stručnjaci često ističu kako se pravovremenom i dobrom rehabilitacijom teškoće mogu umanjiti od 40-92%, to je jedan od razloga što nas roditelje “tjera” da pomognemo institucijama osigurati što više dostupne rehabilitacije u našoj županiji jer nisu svi roditelji u mogućnosti putovati u druge županije ili inozemstvo te tamo plaćati skupe rehabilitacije, keže predsjednica Udruge “Zvončići” Snježana Čop. Čop je dodala kako sve što rade, rade s ciljem osiguravanja rehabilitacije, ali ne rehabilitacije koja je dostupna, nego ono što nitko ne osigurava, znači nadopunu postojećim ustanovama i njihovim uslugama.