KABA

ROZP: Personifikacija Tomašića je poziv na linč

KARLOVAC – Povodom Dana zaštite potrošača, Regionalna organizacija zaštite potrošača danas je još jednom upozorila da Inkasator nezakonito provodi ovrhe. Tvrde da ova gradska tvrtka, iako obavlja objedinjenu naplatu u ime trgovačkih društava koja pružaju javne usluge, ne smije u njihovo ime obavljati i uslugu prisilne naplate i na taj način stjecati imovinsku korist.

Demantij Inkasatora koji je predsjednika Regionalne organizacije zaštite potrošača Željka Tomašića prozvao da ne raspolaže s dovoljno informacija i da dezinformira javnost, ova je organizacija nazvala linčem i podsjetnikom na prošla vremena.

– Iz Inkasatora su starim partijskim metodama pokušali personalizirati “krivnju”, etiketirati i pokrenuti opći linč na Tomašića. Mi nismo personalizirali nezakonite radnje u Inkasatoru, već uzpozorili na nepravilnosti, a ako se pojedinci osjećaju prozvanima to nije krivica Tomašića. ROZP ne zagovara neplatiše, dapače ističe se obveza plaćanja računa. ROZP u ime potrošača traži poštivanje Zakona i ne prihvaća da su potrošači roblje s kojim se može raditi što god tko hoće i kad se tko sjeti – kaže Marija Perušić, zamjenica predsjednika ROZP-a.

ROZP-u se zbog problema s Inkasatorom javilo 40-ak građana, a onima koji se do sada nisu javili, a prijeti im ovrha, savjetuju žalbu, i to na dvije adrese; Inkasatoru i javnom bilježniku.

Tomašić je podsjetio i na prijašnje nezakonitosti u radu Inkasatora, odnosno na naplaćivanje opomena za što je građanima kasnije vraćan novac. Smijali su nam se kad smo to prvi puta spomenuli, a ispalo je da smo ipak bili u pravu, zaključio je Tomašić. Dodao je da potrošači ne smiju biti bankomat za gradske tvrtke koje, kako je rekao, služe zbrinjavanju stranačkih podobnika, a otkrio je i da je primio čak i prijetnje jer se usudio progovoriti o nepravilnostima u radu onih koji bi trebali biti servis građana.