KABA

Pukla ljubav SDP-Starčevićanci u GČ Banija

KARLOVAC – Gradska organizacija SDP-a Karlovca obavještava stanovnike Gradske četvrti Banija da u toj gradskoj četvrti SDP više nije u koaliciji sa HSP dr. Ante Starčević.

HSP je jednostrano raskinuo koaliciju i na mjesto predsjednika GČ Banija postavio člana HDZ, te na taj način pokazao svoju principijelnost i koliko se drži dogovora. Naime, prema sporazumu, druge dvije godine mandata Vijeća GČ Banija predsjednik je trebao biti iz redova vijećnika SDP-a. Ovdje se radi o još jednom iskazivanju moći predsjednika HSP-a, a ujedno i predsjednika Gradskog vijeća koji posvuda nameće svoju volju, te poltronski radi po diktatu svog koalicijskog partnera HDZ-a, a samo radi ostvarivanja vlastitih ambicija i uhljebljivanja stranačkih poslušnika.

SDP unatoč svim neslaganjima sa postupcima HSP na gradskoj razini nije raskidao koaliciju na Baniji iz razloga što su tamo svi vijećnici uistinu radili na dobrobit građana Banije bez obzira na političku pripadnost, a za što ćemo se uvijek kao stranka zalagati i ne gledati stranačke predznake ako se nešto radi za dobrobit naših sugrađana.

Nakon ovakvog jednostranog raskida koalicije vidimo koliko je do poštenja i ispunjavanja svojih obećanja stalo čelnicima HSP-a, jer očito je puno važnije udovoljiti svojim političkim partnerima iz HDZ-a i tako dobiti još pokoje mjesto u nadzornim odborima i upravnim vijećima. Zato se pitamo i koliko će se HSP držati svojih predizbornih obećanja kao što su zatvaranje deponija Ilovac, izgradnja nogostupa u Zagrebačkoj ulici, izgradnja zvučnog zida uz brzu cestu, naplatu parkiranja vratiti u okrilje Grada Karlovca – za što se zdušno zalagao i sam gosp. Stanišić, te najavljivao da ukoliko se to ne ostvari u prvih 6 mjeseci da će napustiti koaliciju sa HDZ-om. Eto 6 mjeseci je prošlo, a od obećanja je ostalo samo ludom radovanje. Očito je puno važnije ubirati svoje naknade za razne odbore i postavljati svoje ljude na funkcije u gradskim tvrtkama i odborima, te pokazivati svoju moć u Gradskom vijeću nego raditi za dobrobit građana grada Karlovca. Vjerujemo da će građani uvidjeti kako se ponašaju oni koje su birali, te da će iste kazniti na sljedećim mesnim i lokalnim izborima, jer građani su bitni!“, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik GO SDP Karlovac, Žarko Latković.