Otvoren Objedinjeni hitni bolnički prijem u Ogulinu

OGULIN – Nakon karlovačke i ogulinska je Opća bolnica dobila prostor Objedinjenog hitnog bolničkog prijema. Novouređeni prostor danas je svečno otvorio ministar zdravlja Rajko Ostojić. Ministarstvo je uređenje financiralo 5,1 milijuna kuna, od kojih je 2,3 milijuna uloženo u uređenje prostora, a 2,8 milijuna u nabavu suvremene medicinske opreme.

– Odjel hitne medicine jedinstveno je ulazno mjesto za sve hitne pacijente, a unapređenje ovog odjela ubrzava se proces rada medicinskog osoblja, ali i ubrzava pružanje pomoći pacijentima čime se smanjuje invalidnost i smrtnost, istaknuo je ministar Ostojić.

Ravnatelj OB Ogulin Krunoslav Cindrić prisjetio se povijesti bolnice napomenuvši kako je u ratnim godinama imala jako veliku ulogu u zbrinjavanju ranjenih. Zhvalio se svim djelatnicima na pomoći što su zajednički uspjeli realizirati ovaj projekt jer nije bio lagan zadatak preseliti odjele zbog potrebe Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

Bilo je problema, ali zajednički smo ih riješili i ovaj odjel je dobar pokazatelji podizanja standarda, kazao je župan Ivan Vučić dodavši kako će ministarstvo imati na umu kod planiranja novih reformi kako su ogulinsku bolnicu izgradili građani.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/ohbp_ogulin/*{/rokbox}

error: Content is protected !!