Božićni darovi stigli i šesteročlanoj obitelji Magdić

KARLOVAC –  Gradonačelnik Damir Jelić danas je u povodu nadolazećeg Božića obišao i darovao obitelj Kristine Magdić, koja živi u ulici Braće Gojak. Poklon bon i prigodnu košaricu za šesteročlanu obitelj Magdić u kojoj je četvreo djece gradonačelnik je donio kako bi ovoj obitelji koja je u potrebi bar malo uljepšao Božić te ih rasteretio dodatnih troškova.

– Hvala vam gradonačelniče, ovo meni i mojoj obitelji puno znači pogotovo zato jer je od srca. Vjerujte sad ćemo lakše čekati Božić. Imamo četvero djece. Troje je školaraca i jedno je u maloj školi. Suprug radi, ja ne radim, posla nema. Zahvaljujem se svima, a posebno gradonačelniku, kazala je kroz suze nezaposlena Kristina, koja dok suprug radi brine o četvero djece. Obitelj Magdić inače je korisnik Gradskog socijalnog programa.

– Ovakve akcije su tradicionalne, i pokazuju socijalnu osjetljivost našeg Grada. Grad Karlovac te je akcije nasljedio još iz 1996. godine, odmah poslije Domovinskog rata, krenuo je sa svojim socijalnim programom i to je jedan od uzornijih programa u Hrvatskoj, uz nadu da će sve više radnih mjesta u Karlovcu sve više i više rasterećivati taj fond. To je znak pažnje ljudima, jedan osjećaj našeg zajedništva i neka to bude poruka svima ostalima da dio svog viška malo razdijele. Ako ne često, barem u ova blagdanska vremena, poručio je gradonačelnik Jelić.

Grad Karlovac već tradicionalno kroz svoj socijalni program uoči blagdana Božića daruje socijalno najugroženije samce i obitelji. Ove godine, koja se bliži kraju, tako će vrijednosnim bonovima darivati ukupno 147 obitelji i samaca, i to bonom od 200 kuna pedeset i jednog samca ili dvočlane obitelji. Bonom od 300 kuna darivat će šezdeset i jednu obitelj s tri ili četiri člana, dok će bon od 450 kuna dobiti trideset obitelji s pet ili šest članova. Pet obitelji koje imaju više od sedam članova dobit će bon od 600 kuna. I djeca će dobiti prigodne pakete, točnije njih 250. Ukupna vrijednost darova za djecu iznosi pet tisuća kuna. I 765 umirovljenika, oni koji su tijekom godine bili korisnici Gradskog socijalnog programa, primit će božićnice u iznosu od 230 kuna.

error: Content is protected !!