jelic_1912

  • December 19, 2013
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Posljednji ovogodišnji aktualac sve u svemu, prošao je u relativno mirnom, ali ne i dosadnom ozračju. Kako su točke dnevnog reda sjednice bile imenovanja Nadzornog odbora Hostela Karlovac te Upravog vijeća Dječjeg vrtića ”Četiri rijeke”, ni ovaj aktualac nije mogao bez pitanja o imenovanju po stranačkoj liniji.

Iako je pitanje htio uputiti Damiru Mandiću kao predsjedniku Odbora za izbor i imenovanja, SDP-ov Miroslav Delić sukladno novim pravilima Gradskog vijeća, pitanje je morao postavili gradonačelniku Jeliću.

– Koristite li stranačku infrastrukturu za imenovanje članova NO-a te UV-a, kratko i jasno pita Delić.

– Na žalost ili na sreću ne znam da itko na zemaljskoj kugli postoji tko je ne koristi, a mi u Hrvatskoj od kada je Vlada stornirala odluku da nema natječaja vjerojatno svi još više, od Vlada pa nadalje koristimo stranačku infrastrukturu. To je činjenica od koje nitko ne može pobjeći, samo je pitanje koliko smo pošteni da uz ljude koji su iz takvih infrastruktura, konačno se počnu probijati ljudi koji nešto od istih tih struka i znaju, odgovorio je gradonačelnik Jelić.

Nezadovoljan odgovorom, Delić i dalje istiće kako je nekim kandidatima jedina prednost bila stranačka pripadnosti vladajućoj koaliciji koju su navodili u životopisima. Na prošloj sjednici, takvih životopisa nije bilo, ali na ovoj su se opet pojavili.

– Dragi Miro, dragi vijećniće … Kad smo nas dvojica razgovarali malo intimnije, pitao si me je li konačno došao red da netko od naših, barem jedan, bude u tim tijelima. Dakle, u tom kontekstu mi smo lice i naličje jedne te iste slike. Ja sam rekao doći će i to vrijeme, jasan je bio gradonačelnik.

Samo ostaje nada kako je o ovoj temi upravo ovom rečenicom svaka daljnja rasprava gotova.