260 tisuća kuna za početak projekta uređenja muzeja na Turnju

KARLOVAC – Grad Karlovac je od Ministarstva turizma dobio 260 tisuća kuna za projekt ”Karlovački muzejski prostor za budućnost’. Radi se o sredstvima iz Programa dodjele bespovratnih sredstava u 2013. godini turističkim projektima prihvatljivim za sufinanciranje iz Strukturnih fondova Europske unije.

Sredstva su namijenjena turističkim projektima za jačanje konkurentnosti ponude destinacije isključivo za izradu projektne dokumentacije koja investicijskom projektu nedostaje, a neophodna je za kandidiranje projekta za korištenje sredstava iz Strukturnih fondova Europske unije.

Uz pomoć ovih sredstava projekt će stvoriti sve preduvjete za povlačenje novca iz Strukturnih fondova, te će se prijaviti na trenutno otvoreni natječaj ‘Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu’.

Ovim projektom razvio bi se novi i prepoznatljivi kulturni turistički proizvod koji će posjetiteljima predstaviti vojnu povijest grada i time doprinijeti društveno-gospodarskom razvoju grada i županije. Osim toga doprinio bi i očuvanju kulturne i povijesne baštine te pozicioniranju Muzeja kao moderne, tržišno orijentirane kulturne institucije koja proaktivno djeluje u lokalnoj i regionalnoj zajednici, istraživajući, štiteći i koristeći bogatu povijesnu baštinu u svrhu razvoja i dobrobiti svih građana, poručili su iz Grada.