Božićni spust Mrežnicom: i ove godine raspjevani “Djedice” oduševili Dugorešane

DUGA RESA – Da se Dugorešani, ali i svi koji se zateknu na obali Mrežnice, točnije na tamošnjem gradskom kupalištu ne trebaju brinuti za dobro raspoloženje već je dobro poznato. Naime, Štefanje u Dugoj Resi uvijek je posebno zahvaljujući Klubu podvodnih aktivnosti Vodomar i Hrvatskom planinarskom društvu Vinica, organizatorima tradicionalnog Božićnog spusta Mrežnicom.

“Djedice Mrazovi”, točnije njih 50, a među njima bilo je žena i djece danas tijekom prijepodneva, hladnoći unatoč, sudjelovali su u tradicionalnom Božićnom spustu Mrežnicom od Briga do Gradskog kupališta. Inače, veseli spust ima i humanitrani karakter, ispričao nam je tajnik Vodomara, Kluba za podvodne aktivnosti, Nikica Spudić.

Svaki sudionik spusta dao je po 20 kuna, a velikog srca bili su i Dugorešani koji su se na kupalištu našli u ulozi gledatelja pa su dali prilog za Udrugu “Sunce” koja okuplja djecu s posebnim potrebama.

A dobru tradiciju koju su stvorili “Djedice Mrazovi” ne bi valjalo prekinuti pa mi već sada sa sigurnošću najavljujemo novi Božićni spust na Štefanje 2014. godine, vjerujemo da će te i vi biti tamo jer organizatori svake godine uvedu pokoju novu zanimljivost koju vrijedi vidjeti.

Na kraju dodajmo da su ove godine na Božićnom spustu sudjelovali i gosti iz Ronilačkog kluba iz Crikvenice te Rafting klub iz Karlovca i ekipa HGSS-a iz Karlovca i Ogulina. Svi oni ali i brojni Dugorešani nakon adrenalinskog spusta bili su počašćeni kuhanim vinom i krafnama.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/djedice_mreznica/*{/rokbox}

error: Content is protected !!