Aktivno sportsko društvo u Generalskom Stolu

GENERALSKI STOL – Sportsko društvo Generalski Stol djeluje od 1998. godine, a glavni su pokretač brojnih sportskih zbivanja u općini, članovi su aktivni u gotovo svim sportovima. Najveći problem je nepostojanje dvorane, no u društvu se nadaju da će i to biti riješeno.

Težnja za osnivanjem sportskog kluba u Generalskom Stolu postoji još od 70-ih godina prošlog stoljeća, no nakon Domovinskog rata je grupa entuzijasta odlučila pokrenuti sportsko društvo koje je objedinilo nogomet, stolni tenis, planinarenje, a kasnije šah, te boćanje. Cilj je bio uključivanje što većeg broja mladih u sportske aktivnosti.

I ove godine na tradicionalni stolnoteniski turnir odazvali su se gosti iz Slovenije, no osim toga društvo organizira niz malonogometnih turnira. Nažalost, početni entuzijazam mladih mještana Generalskog Stola danas više nije na toj razini.

U ljetnim mjesecima lakše je organizirati sportska događanja, u Generalskom nažalost ne postoji dvorana, tako da je zimi puno teže bavljenje sportom. Ideja o izgradnji sportske dvorane takođe je stara nekoliko desteljeća. A moguće je da ove godine zahvaljujući Europskim fondovima konačno bude realizirana.

Nadajmo se da će ideja uskoro popstati stvarnost, jer osim za potrebe sportskog društva, dvorana je nužna za učenuike osnovne škole, koji nastavu tjelesnog odgoja u zimskim mjesecima obavljaju u školskim hodnicima.

error: Content is protected !!