Počele predaje poreznih prijava, iz Porezne uprave mole da obveznici ne čekaju zadnji tren

KARLOVAC – Godišnje porezne prijave možete predati u nadležnim poreznim upravama do 28. veljače. Ova godina nije donijela neke značajne promjene u odnosu na prošlu, prijave su obvezni predati svi koji su radili kod dva ili više poslodavca te oni koji ostvaruju dohodak od samostalne djelatnosti.

Porezne prijave mogu predati svi koji imaju više vrsta dohodaka; od kapitala, osiguranja, imovinskih prava i drugih dohodaka, no ako se odlučite predati poreznu prijavu, morat ćete prijaviti sve dohotke, dok s druge strane ima i onih koji su to obvezni učiniti, kao što smo već rekli radi se o osobama koje su radile kod dva ili više poslodavaca, te obrtnici.

Prijave možete predati svakim danom od 7,30 do 13 sati, ili poslati poštom, a iz Porezne mole da ne čekate zadnji tren.

Ove godine nema novosti, ali od sljedeće će ih biti jer od Nove godine postoji obaveza podnošenja jedinstvenog obrasca poreza, prireza i doprinosa gdje se evidentiraju sve plaće i druga primanja. Sve je evidentirano na serverima Porezne uprave, tako će krajem godine porezna uprava imati ukupne prihode svih zaposlenih koji su ostvarili neke dohotke i sama obaviti obračun.

Prošle godine je bilo oko 24.500 poreznih prijava na području Karlovačke županije, a u Karlovcu oko 9 tisuća. I ove godine očekuje se isti broj, kaže pročelnik Područnog ureda Porezne uprave Karlovac Željko Tonković.

error: Content is protected !!