KABA

KA salon nagrađuje najzaslužnije u karlovačkoj kulturi

KARLOVAC – KA salon i ove godine nastavlja s radom. Tako će karlovačka kulturna godina u organizaciji Novog svijeta-Urbanih, Kafotke i Paviljona Katzler započeti dodjelom nagrada zaslužnima za promociju Karlovca i karlovačke kulture. Sve će započeti još jednim KA salonom u četvrtak, 16. siječnja u 19 sati u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić pod nazivom Kulturni susreti s razlogom. Otvorenje karlovačke kulturne godine obilježava i posebnu rođendansku manifestaciju Kafotke uz scenografiju starokarlovačke atmosfere u izvedbi Paviljona Katzler.

Malena drvena kutijica koja u sebi nosi „ Dušu grada” simbol je ovogodišnjeg KA salona 2014, a „Duša grada” je ujedno i službena nagrada u 17 kategorija za proteklu kulturnu i projektnu godinu, koja će otputovati na daleke Ande gdje će ju ekipa CEIK-a „Braća Seljan”, pri nadolazećoj ekspediciji, pohraniti u zemlji u kojoj su Seljani ostavili najdublje tragove.

Predstavnici KA salona otkrili su neke od dobitnika nagrada za prošlu godinu.

Tako nagradu za životno djelo na području poticanja kulture i umjetnosti dobiva zamjenik gradonačelnika Grada Karlovca- Dubravko Delić.

Nagradu za najperspektivniju ideju i projekt vezan uz internacionalno pozicioniranje Karlovca dobiva projekt: Tesla u Karlovcu.

Nagradu za poticanje standarda u kulturi i dijalogu za 2013. dobiva Andreja Navijalić, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti.

Posebnu nagradu za partnerstvo, dijalog i otvorenost u poticanju kulturno-umjetničkog stvaralaštva i medijske kulture dodjeljuje se Gradu Karlovcu.

Nagrada za projekt najveće kulturološke, povijesne te dokumentarističke vrijednosti s tendencijom stalnog unapređenja i obogaćivanja sadržaja dobiva KA fotka – prvi virtualni muzej fotografije u Karlovcu.

Nagrada za najveći napredak u standardu programa i gostovanja na području likovne i muzejske djelatnosti, uključujući rad na nacionalnoj i internacionalnoj vidljivosti dodjeljuje se Gradskom muzeju Karlovac.

Nagrada Srce kulture grada, za izgrađivanje i unapređenje ključnog kulturno-umjetničkog prostora izvedbenih umjetnosti dodjeljuje se Gradskom kazalištu Zorin dom.

Nagrada za najveće umjetničko, autorsko ostvarenje na području izvedbenih umjetnosti dodjeljuje se Meliti Spahić za suvremenu plesnu predstavu In between Tracing Reflection.