KABA

“Hrvatsko moja sretna budi i neka te vode dobri ljudi”

KARLOVAC – Prije 22 godine Hrvatska je međunarodno priznata. Te, sada već daleke 1992. godine Karlovac je, kao i mnogi hrvatski gradovi krvario na braniku Domovine, a danas je prvi put u povijesti obljetnicu Međunarodnog priznanja, kao i cijela Hrvatska dočekao kao pravi europski grad i dio Euorpske unije.

Svečanoj akademiji prisustvovali su brojni uzvanici, a osobito mjesto i ove su godine zauzeli branitelji. Uz generale Mladena Markača, Izidora Češnjaja, te Josipa Stojkovića, svečanosti su prisustvovali izaslanica ministra branitelja Mirela Buterin, saborski zastupnici Zvonko Milas, Josip Đakić, Damir Jelić i Josip Benčić, brigadni general Mladen Fuzul, msgr Ivan Šaško, zamjenici župana Karlovačke županije, predsjednik županijske skupštine Željko Bokulić, zamjenici karlovačkog gradonačelnika, načelnici općina, te brojni drugi gosti.

Uz prisjećanje na žrtvu hrvatskih branitelja, osobito nadahnut bio je govor generala Mladena Markača koji je još jednom poručio: Hrvatsko moja sretna budi i neka te vode dobri ljudi!

Braniteljima je poručio: Bili smo generacija koja je imala čast biti dio povijest kada se stvarala Hrvatska, sada je učinimo boljom za one koji dolaze poslije nas.

Ne smijemo dopustiti da mlađe generacije zaborave, a u svojim srcima moramo pronaći mjesta za oprost, čulo se između ostalog na Akademiji.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/akademija_domhv/*{/rokbox}