petanjek_za_portal

  • January 17, 2014
  • Admin
  • 0

DUGA RESA – Šesnaestogodišnji strijelac iz Duge Rese, Borna Petanjek, puca novom puškom. Borna je dosadašnje vrsne rezultate postizao puškom starom 8 godina, a odsada će ponos Duge Rese braniti novom, marke Feinwerkbau. U vrijednosti od oko 2000 eura, najnoviji model donosi finije okidanje, prilagodljiviji kundak i preciznije gađanje – objašnjava Petanjek.

Iako ima samo šesnaest godina, Borna iza sebe ima seniorske rezultate i član je juniorske reprezentacije Hrvatske. U 2013. godini “pokupio” 8 prvih mjesta, prvak je Hrvatske kod kadeta, ima i državni rekord, prvak je i kod juniora, a uzeo je i prvo mjesto na kupu seniora! U nedjelju puca za 5. kolo Hrvatske lige u Solinu, odakle je zadnji puta donio zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji i brončanu u seniorskoj. U Solinu će se ujedno boriti i za Europsko prvensto u Moskvi, a već u srijedu ide u Munchen na svjetski kup.

Borna je učenik medicinske škole u Karlovcu, i objašnjava nam da uspjeva podmiriti obveze u školi i strelješto. Poslije škole direktno ide u prostorije dugoreškog kluba, gdje svaki dan vrijedno trenira. Iako su rezultati izvrsni, stanje prostorija kluba je daleko od toga. Imaju problema s grijanjem i zastarjelom opremom, a ne bi škodila i financijska pomoć za Bornina natjecanja koja trenutno financira klub iz tankog buđeta.