Gradonačelnik Damir Jelić će se kroz desetak dana voziti u novom automobilu

KARLOVAC – Novi automobil gradonačelnika Damira Jelića stigao je, no trenutno se riješavaju “papirnate stvari”. Kroz desetak dana Jelić bi se tako trebao voziti u novom Passatu 2.0 vrijednom nešto manje od 320 tisuća kuna.

S tim automobilom najviše je zadovoljan naš vozač, jer on se u njemu i najviše vozi. Zamjenica Marina Kolaković dobila je stari golf koji je nekoliko godina noviji od onog u kojem se do sada vozila, kaže Jelić.

Passat je odabran prema onome što su ljudi sugerirali, što se istovremeno poklopilo i s javnom nabavom. Dimenzionirali smo sredstva prema željama ljudi, a da smo išli na leasing 60 % troškova bila bi cijena održavanja Volva, dodaje.

Volvo više nije bio učinkovit, Prije nekoliko godina dogodila se situacija da smo “preko veze” dobili zelenu kartu za ulazak u centar Munchena. Meni nije presudno u čemu ću se voziti, a osim toga nas se rijetko može vidjeti da koristimo ono što je od 0-24, a to je službeni automobil sa vozačem, kaže Jelić.

Automobil je pitanje logike predstavljanja grada, u ovom trenutku radimo racionalan put slušajući građane, dodaje. Navodi Jelić još jedan primjer kako se naše gradsko vodstvo osramotilo u starom autu: Prije nekoliko godina bili smo u koloni predsjednika Mesića, dakle štićenoj koloni, na odredište nismo stigli na vrijeme, jer Volvo jednostavno nije mogao pratiti taj ritam.

Na pitanje o boji, Jelić odgovara da ne zna koje boje je novi automobil, ali prema protokolu mora biti taman.