Radman: HRT će u Karlovcu drugačije raditi

KARLOVAC – Na koji način će biti reorganizirano dopisništvo HRT-a u Karlovcu nije poznato ni nakon večerašnje tribine Udruge Polka na kojoj je gostovao ravnatelj HRT-a Goran Radman.

– U restrukturiranje se mora kako bi se smanjili troškovi HRT-a. U iduće dvije godine HRT će biti ”kraći” za 600 do 700 zaposlenih no neće biti toliko otkaza jer prema procjenama sada oko 380 zaposlenih ima uvjete za mirovinu. Dio ljudi će ostati, jedni će dobiti razmještaj, a neki ipak otkaz ugovora o radu, istaknuo je Radman.

Što će biti sa petero zaposlenih u karlovačkom dopisništvu, odnosno kako to ravnatelj Radman kaže ”mjestu troška” nije dan konkretan odgovor. No sudeći po blizini Zagreba, može se reći da su ipak u neku ruku ”spašeni” te da će za njih biti mjesta. No ono što je sigurno je da će HRT u Karlovcu drugačije raditi.

Veliki problem HRT-a je dotrajala oprema. Primjerice kamera u karlovačkom dopisništvu starija je od 27 godina.

– Nužna je nabavka nove, suvremenije opreme, a da bi to učinili, moramo smanjiti druge troškove. Prema našim procjenama primjena nove tehnologije trebala bi početi s novom jesenskom shemom, napomenuo je Radman.

error: Content is protected !!