U Logorištu slobodne još tri parcele, dovršetkom Zone u njoj će raditi oko 700 ljudi

KARLOVAC – Od 60 parcela koje se nalaze u županijskoj poduzetničkoj zoni Logorište rasprodano je gotovo sve, tek tri velike parcele čekaju buduće investitore. Podsjetimo kako je zona u potpunosti komunalno opremljena, a uskoro će biti riješeno i pitanje javne rasvjete. Županija je do sada u projekt zone uložila 44 milijuna kuna.

Svih 60 parcela bilo je zauzetno, no kako ih neki nisu aktivirali županija je išla direktnim upitima prema potencijalnim investitorima, kako bi se vidjelo koje su im namjere. Dok su se neki očitovali, neki to nisu učinili, no ovog časa tri parcele su na raspolaganju potencijalnim investitorima. Cijene su vrlo povoljne od 30 do 37 kuna po metru četvornom, kaže direktor Zone Mladen Kobasić.

U planu je ove godine dovršiti asfaltiranje dviju cesta, te napraviti javnu rasvjetu, i to zahvaljujući sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, jer pokušavamo stvoriti sve preduvjete, iako u zoni trenutno već posluje 10 subjekata koji zapošljavaju oko 340 djelatnika, kaže Kobasić, te dodaje da su još tri proizvodne hale pred završetkom, te će to donijeti nova radna mjesta.

Svjesni smo da ekonomska kriza još nije završena, no isto tako smo svjedoci da se neke stvari pokreću, a to vjerojatno ima veze i s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, smatra Kobasić, iako poduzetnička zona neće biti kandidirana prema strukturnim fondovima. Naime natječaji se uglavnom odnose na financiranje komunalne infrastrukture, koja je u Logorištu skoro dovršena.

Podsjetimo na podatak da bi potpunom aktivacijom Zone ona trebala zapošljavati gotovo 700 ljudi.

error: Content is protected !!