Službe na terenu, budite strpljivi i oprezni u prometu!

KARLOVAC – Kad smo već pomislili da snijega neće biti, on je počeo padati, a prema riječima direktora Cesta Karlovac Darka Markovića zimska služba je spremna. U svakom slučaju, vozačima preporučujemo oprez i strpljenje, a sva raspoloživa mehanizacija tijekom dana bila je na terenu.

Najmlađima je donio veselje, jer cijele zimske praznike morali su preživjeti bez njega, a oni koji snijeg ne vole vjerojatno su se ponadali da ove sezone neće morati koristiti zimsku opremu. No, iako kasni, snijeg je stigao.

U nekim južnim dijelovima županije počeo je padati još noćas oko 3 sata, a  ekipe su na tom području na terenu bile već oko 5 sati. Na prometnicama oko Karlovca s posipanjem se krenulo iza 9 sati.

Ceste Karlovac inače pokrivaju oko 2.186 km cesta, obuhvaćaju Karlovačku, te dijelove Zagrebačke i Sisačko – moslavačke županije, a od ove godine preuzeli su i dio nerazvrstanih cesta u gradu Karlovcu. Vozila, kao i sredstava za posipavanje ima dovoljno, stoga samo budite strpljivi, sve ceste bit će očišćene.

Iz Udruge suvlasnika – stanara grada Karlovca podsjećaju suvlasnike da dolaskom sniježnih oborina imaju obvezu čišćenja snijega ispred ulaza u zgrade i ispred kontejnera za odlaganje smeća i ulaze u smetlarnice koje neke zgrade imaju unutar same zgrade.

Suvlasnici,pomognite svojim predstavnicima u organiziranju i sastavljanu rasporeda za čišćenje jer predstavnik suvlasnika nije dužan sam čistiti snijeg. Pomognite i zamijenite starijeg ili bolesnog suvlasnika koji ne može čistiti, dogovorite se i budite prava suvlasnička zajednica. Pokušajte se organizirati i očistite snijeg na parkiralištu ,s obzirom da prioritet imaj uglavne prometnice te javne ustanove , ili barem uklanjanjem automobila sa parkirališta olakšajte dežurnim službama posao čišćenja, stoji u njihovom priopćenju.

U svakom slučaju budite oprezni u prometu, no nemojte ni zaboraviti uživati u zimskim radostima, voljeli ga ili ne voljeli, zima bez snijega ipak nije ona prava.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/snijeg2401/*{/rokbox}

error: Content is protected !!