Miroslav Rade novi predsjednik Udruge 129. brigade

KARLOVAC – Miroslav Rade novi je predsjednik Udruge 129. brigade HV-a, dok su dopredsjednici ostali Nikola Jurajić i Berislav Mikšić, odlučeno je sinoć na skupštini udruge. Inače Rade je na tom mjestu zamijenio dugogodišnjeg predsjednika Zvonimira Županića koji je lani samo dan prije obilježavanja osnutka brigade napustio ovaj svijet.

Obilježavanje svih važnih obljetnica gdje se prisjećaju ratnih događaja, organizacija dvaju memorijalnih utrka, obilježavanje 23. listopada datuma kada je formirana 129. brigada samo su dio aktivnosti ove udruge koje su članovi ostvarili u protekloj godini, a koje su u planu i za 2014. godinu.

– Osim obilježavanja za udrugu posebno tragičnog događaja kada je 8. studenog 1991. godine u Draganićkim Mrzljakima zrakoplov agresorske vojske JNA raketirao baraku gdje je ubijeno 17 pripadnika 129. brigade HV-a i organizacije 8. međunarodne atletske utrke u Gornjem Mekušju, u planu je i monografija koju već duži niz godina pokušavamo napraviti. To je velika zadaća u mojem mandatu za koju se nadam da ću je i ostvariti, kazao je novi predsjednik.

129_brigada_skupstina_01

error: Content is protected !!