KABA

Pilot projektom do veće učinkovitosti policijskih službenika

KARLOVAC – Pilot projekt novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama III. kategorije provodit će se u četiri postaje na području PU Karlovačke. Radi se o Dugoj Resi, Ozlju, Slunju i Vojniću. Radi se o mještovitim postajama, odnosno onima koje obavljaju upravne poslove, temeljne, kriminalističke i granične policije, te je iz tog razloga provođenje projekta olakšano.

Naime cilj projekta je postojeće zaposlenike učiniti fleksibilnijima i efikasnijima, odnosno neće biti specijaliziranih službenika, već će svi morati znati reagirati i pri primjerice prometnim nesrećama i pri obiteljskom nasilju. Rukovoditelji bi tako trebali postati lideri grupa i raditi na terenu, umjesto u uredima. Teren bi bio pokriven 0 – 24 sata, a policijske postaje radile bi od 7 do 15 sati. Izvan tog vremena građani će moći dobiti vođu ekipe na terenu, o čemu će biti informirani letkom na vratima postaje.

Umjesto dosadašnjeg načina upravljanja postojao bi samo jedan rukovoditelj i njegov zamjenik, a smanjili bi se administrativni poslovi. Očekuje se da bi projekt donio veću učinkovitost u suzbijanju kriminaliteta, te pružio kvalitetniju uslugu građanima.

Projekt završava 30. lipnja, no novi model rada vjerojatno će ostati i u budućnosti.