U četvrtak u Zorin domu Glazbeno-scenski nastup “M projekt” inspiriran Krležinom esejistikom

KARLOVAC – Udruga Polka nastavlja s aktivnostima u sklopu projekta 120. godišnjice Krležinog rođenja. U četvrtak će tako u Zorin domu biti održan Glazbeno-scenski nastup “M projekt” inspiriran esejistikom Miroslava Krleže. Riječ je o autorskom radu konceptualnog umjetnika Nikole Vukmanića, koji nastupa s performericama Sonjom Staničić i Barbarom Radošević. Na pozornici karlovačkog Gradskog kazališta sudjelovat će i jazz trio 3in4 kojeg čine Davor Doležal na gitari, Borko Rupena na bubnjevima i Joe Kaplowitz na električnim orguljama. Cjelokupni umjetnički izraz dodatno će oplemeniti multimedijalni umjetnik Ivan Liik izradom svog video-uratka tijekom trajanja nastupa na sceni.

– Važnost Krleže je u kritičnosti njegova djela, što je veliki izazov za umjetnika, jer ga tjera na suvremena umjetnička rješenja prilikom interpretacije. Džezerskim pristupom djelu, slobodnim promišljanjem, i multimedijalnim konceptom vjerujem da niti jednog gledatelja nećemo učiniti ravnodušnim. Krležina izvrsnost obvezuje nas na riskiranje radi postizanja vlastite izvrsnosti, poručuje Vukmanić.

Ukoliko želite unaprijed rezervirati svoje mjesto u kazalištu, ulaznicu možete podignuti u Knjižnici za mlade, Banjavčićeva 8, Karlovac.

Krleza

error: Content is protected !!