KABA

Mirjana Dobrović predsjednica karlovačkog HNV-a

KARLOVAC – Udruga Hrvatsko nacionalno vijeće koja bi uskoro trebala postati strankom osnovala je jučer i karlovačku podružnicu. Vijeću koje je na hrvatskoj političkoj sceni od listopada 2012. cilj je, kažu, okupljanje građana i prijatelja Hrvatske u domovini i inozemstvu radi zajedničkog ostvarivanja korjenitih promjena u Republici Hrvatskoj.

Za predsjednicu karlovačkog ogranka Hrvatskog nacionalnog vijeća izabrana je Mirjana Dobrović. Cilj joj je, istaknula je, potaknuti Karlovčane i stanovnike Karlovačke županije na zajednički rad kako bi se pokrenulo poduzetništvo i smanjila nezaposlenost.

Na čelu Hrvatskog nacionalnog vijeća je poznati poduzetnik Karlo Starčević, koji je istaknuo da žele hrvatskom narodu vratiti hrabrost, dostojanstvo, vjeru u budućnost, egzistencijalnu sigurnost i nadu u bolji i drugačiji život. Hrvatsko nacionalno vijeće traži hitnu promjenu Izbornog zakona i izbornih jedinica, jer, kažu, ne žele sudjelovati u izbornoj farsi sa suludo određenim izbornim jedinicama i metodom koja omogućava manjini da vlada većinom.

Karlovačka podružnica buduće stranke već je prikupila pedesetak simpatizera i članova, koji će uskoro krenuti u aktivnosti oko osnivanja stranke i mogućeg izlaska na izbore.

hnv_2