KABA

Najnoviji autorski projekt Zorin doma u petak pred karlovačkom publikom

KARLOVAC – “Zlatne rukavice” naslov je najnovije predstave Gradskog kazališta “Zorin dom” čija će premijera biti održana ovoga petka, 7. veljače. Autori projekta su Peđa Gvozdić, Giuio Settimo, Ivan Ćaćić i Alen Čelić, koji navode da je riječ o tzv. nokaut komediji u kojoj se boks koristi kao metafora za svakodnevni život. Nakon svakog pada treba znati ustati i izboriti se, poruka je predstave za koju autori obećaju da je nešto posebno i u Hrvatskoj do sada neviđeno.

Predstava je osmišljena još prije dvije godine kao tribute slavnom boksaču Mati Parlovu. Namijenjena je svim generacijama, kažu autori, te ističu da je riječ o jedinstvenoj kombinaciji drame i komedije koja nas kroz humor pokušava podsjetiti da ni jedan poraz koji doživimo nije dovoljan razlog za konačnu predaju.

Nakon premijere u petak, repriza se igra u subotu 8. veljače, a do kraja mjeseca bit će odigrano ukupno 7 predstava. Već u ožujku u planu su i gostovanja po drugim gradovima. Autori predstave i ravnatelj “Zorin doma” Srećko Šestan uvjereni su da se radi o djelu koje će karlovačko gradsko kazalište ucrtati na kulturnu kartu Hrvatske.

zlatne2