“Teach me wood” – projekt koji povezuje srodne škole iz cijele Europe

KARLOVAC – Teach me wood“, odnosno projekt „A Leonardo da Vinci Partnership“ predstavljen je danas u knjižnici karlovačke Šumarske i drvodjeljske škole. Šumarska škola iz Karlovca jedina je strukovna škola u Hrvatskoj koja se uključila u projekt čija je realizacija započela 1. kolovoza prošle godine te će trajati do 31. srpnja 2015. godine. Cilj projekta je podizanje kvalitete strukovnog obrazovanja i razvijanje kompetencija potrebnih za europsko tržište rada.

Na projektu surađuju strukovne škole iz cijele Europe, iz Francuske, Njemačke, Velike Britanije, Islanda i Turske. Projekt će se provoditi, točnije već se provodi kroz radionice u nekoliko europskih zemalja. Na tim radionicama učenici upoznaju područje rada koje se temelji na određenim osobnostima regije u kojima se održavaju radionice.

Osim stručnog znanja učenici uče strane jezike, upoznaju kulturu zemalja u kojima borave te stvaraju prijateljstva, rečeno je prilikom predstavljanja projekta. Ovoga rujna u Karlovac i Šumarsku školu zahvaljujući tom projektu tako stiže više od trideset učenika, stručnih učitelja i nastavnika iz nekoliko europskih zemalja na radionicu o obradi drva na CNC-u.

Upravo se najviše učenika i profesora iz stranih zemalja prijavilo za radionicu u karlovačkoj školi, čulo se na predstavljanju projekta. Prva takva radionica u sklopu projekta održana je u Njemačkoj, a završna će biti na Islandu. Učenici Šumarske i drvodjeljske škole koji su boravili u Njemačkoj kažu da su stekli sjajna iskustva koja će primijeniti u radu te se isto tako nadaju da će njihovi gosti i od njih ponešto naučiti.

ss1

error: Content is protected !!