Valentinovska humanitarna akcija Udruge “Jak kao Jakov”

KARLOVAC – Valentinovo će kroz glazbeno – poetsku večer proslaviti Udruga “Jak kao Jakov”. Kao i uvijek kad se radi o ovoj udruzi u pitanju je humanitarna akcija. Ovog puta akcija nosi naziv “Dođi po srce, budi srce…” Tako će u petak, 14. veljače Lana centrom odzvanjati poznate rock balade, koje će svirati Udruga za promicanje hrvatske glazbe “Daj 5”, a ljubavne će stihove čitati Sabina Furač i Nataša Vojnović.

– Dođite po svoje srce, za vaše ljubljene, poklonite nam dio svog srca, jer već sljedeći dan, 15. veljače – dan je djece oboljele od malignih bolesti, pozivaju iz Udruge “Jak kao Jakov”.


Inače, Udruga “Jak kao Jakov” na dan svog osnutka 6. veljače održala je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je utvrđeno da je u protekloj godini pruženo pomoći u vrijednosti 226.350,00 kn.Pomoć je pružena za 39 štićenika Udruge. U vremenu od kada je Udruga osnovana, znači u protekle tri godine, pružila je pomoć za 68 štićenika, tj.djece oboljele od malignig bolesti iz cijele Hrvatske. Ukupno do sada je podijeljeno 592.724,00 kn. Na žalost mnogi štićenici Udruge “Jak kao Jakov” danas nisu među nama.


– Naša Udruga ne posjeduje mnogo, ono što imamo naši su štićenici, naši anđeli i spoznaja da volonterskim radom pomažemo najmanje i najhrabrije, kao što je bio i onaj po kome je udruga dobila ime, kažu u Udruzi.


Udruga je također podmirila troškove liječenja malene Nine Salopek, koja više nije među nama.


– Ostatak sredstava, preostalih od liječenja, roditelji malene Nine ostavili su Udruzi za iste potrebe druge djece. Bit će to u okviru Udruge “Jak kao Jakov”, Ninin poseban dar za one kojima će biti potrebna slična pomoć.

Udruga ovim putem još jednom zahvaljuje obitelji Salopek na njihovom velikom i nesebičnom srcu u ime onih kojima će ta pomoć biti upućena, kaže predsjednica Udruge Ivančica Rubido.

error: Content is protected !!