KABA

Alarmantno na terenu, SDP traži proglašenje elementarne nepogode

KARLOVAC – Vodostaji karlovačkih rijeka i dalje su u porastu. Iako su jutros iz Hrvatskih voda najavljivali da bi vodostaji trebali prestati rasti tijekom prijepodneva, to se još uvijek nije dogodilo. Kupa se u 14 sati popela na visokih 808, a Korana na 795 cm. Situacija je alarmantna, a vrhunac vodostaja očekuje se u večernjim satima, kaže Zoran Pavlović iz karlovačke ispostave Hrvatskih voda. Prognozira da će potrajati nekoliko dana dok se situacija ne vrati u normalu.

Zajedno s vatrogascima, Službom 112 i ostalim inteventnim službama na teren je danas izašao gradonačelnik Damir Jelić, a karlovačko područje posjetio je i premijer Zoran Milanović koji u ovim trenucima obilazi poplavama pogođena naselja.

Karlovački SDP-ovci pozivaju gradonačelnika da hitno sagleda sveukupnu situaciju na području grada izazvanu poplavama te uputi zahtjev županu da donese odluku o proglašenju elementarne nepogode kako bi se bar djelomično pomoglo našim sugrađanima u saniranju stanja nakon povlačenja vode.

U galeriji pogledajte što je naša ekipa danas snimila u Logorištu, Gornjem Mrzlom Polju, Dugoj Resi, Belajskim poljicama, Brigu i Svetom Petru Mrežničkom.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/poplava_novo_1202/*{/rokbox}