Dva valentinovska koncerta u Zorin domu

KARLOVAC – Nakon što su napunili Zorin dom koncetom pod nazivom “Umirovljenici svome gradu”, iz Matice umirovljenika Karlovac najvaljuju drugi po redu cjelovečernji koncert pod istim nazivom.

Ovog puta tema je ljubav, a podnaslov koncerta, koji će biti u Zorin domu, je “Večer ljubavnih pjesama”. Nikola Marijanić, predsjednik Matice umirovljenika Karlovac uoči koncerta je rekao kako je u prosincu održan koncert na kojem su bile izvođene starogradske pjesme, a na ovom drugom koncertu, koji je posvećen ljubavi, nastupa sedam izvođača: Prvi mješoviti pjevački zbor „Vid Rukavina”, KUD „Sv. Ana” Vučjak, Vokalna grupa „Karlovčanke, Trio evergreen”, Karlovački vokalni oktet i Karlovački tamburaški orkestar, Ratko Pogačić, Prvo hrvatsko pjevačko društvo „Zora” i Veliki tamburaški orkestar Matice umirovljenika.

Ratko Pogačić kaže kako će na najavljenom koncertu biti puno ljubavnih pjesama poput onih iz filma „Tko pjeva, zlo ne misli”.

– Koncert je zamišljen da se opustimo i da mi iz treće dobi pokažemo da zaista radimo. A radimo puno i svi smo zagrizli da to bude na jednom visokom umjetničkom nivou, rekao je Pogačić.


Ulaznice, kojih je ostalo još vrlo malo, mogu se kupiti po cijeni od 30 kuna na blagajni Zorin doma.

Koncert iz ciklusa “Umirovljenici svome gradu” valentinovske tematike 27. veljače će biti održan u Dugoj Resi povodom otvaranja renovirane kino dvorane. Matica se predbilježila i za organizaciju Dana međugeneracijske solidarnosti koji će biti 29. travnja u Zorin domu.

Ravnatelj Gradskog kazališta Srećko Šestan kaže da će u Zorin domu povodom Valentinova biti održana dva koncerta.

Uz ovaj koji organiziraju umirovljnici, na samo Valentinovo će biti koncert Umjetničke akademije u Osijeku. Nastupaju vokalni solisti koji na programu imaju Verdija, Offenbacha, Zajca, Čajkovskog. 

Koncert “Večer ljubavnih pjesama” 16. veljače, u Zorin domu počinje u 19 sati.

muh1

error: Content is protected !!