Pročistač u Mekušju ne radi – gradonačelnik najavio razgovor u Hrvatskim vodama svaka tri mjeseca

KARLOVAC – Od kada postoji uređaj za pročišćavanje, na pamtimo ovakvu istuaciju, kazao je direktor Vodovoda i kanalizacije Ivan Mrzljak koji je zajednički s gradonačelnikom Damirom Jelićem obišao pročistač u Mekušju. Voda je počela prodirati na plato uređaja jučer oko 16 sati.

– Prošle zime bilo je sedam poplava, ali niti jedna ovakvih razmjera jer uređaj je od jučer izvan funkcije. Kako je voda nailazila, tako su djelatnici isključivali pojedine uređaje, da bi na kraju isključili cijeli sistem. Rade jedino muljne pumpe koje održavaju nivo vode. Čekamo da voda padne 15-ak centimetara da bi pristupili puštanju pročistača u funkciju, pojasnio je direktor Mrzljak.

Unatoč vodi u objektima koji se nalaze u sklopu pročistača, najvažnije je da je veća šteta ipak spriječena.

– Čim se uđe u postrojenje, vidi se da je šteta velika, kazao je gradonačelnik Jelić zahvalivši se djelatnicima ViK-a, svim vatrogascima, Hrvatskoj vojsci, tvrtkama koje su ustupile pijesak za vreće te svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli za vrijeme ovih poplava.

Dodao je gradonačelnik kako je obavio razgovor u Hrvatskim vodama po pitanju sustava obrane od poplava za grad Karlovac.

– Od sada pa nadalje, svaka tri mjeseca bit će sastanak kod njih u Zagrebu da vidimo što se radi, inače nema progresa. Ne može se reći da nije ništa odrađeno, ali je evidentno da je to jako slabo, zaključio je gradonačelnik Jelić.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/procistac_poplava/*{/rokbox}

error: Content is protected !!