KABA

Spašavajući druge, vatrogasci zaboravili sebe – spavalo se po 5 sati u dva dana

BELAJSKE POLJICE – Dok se većina mještana borila za spas svojih domova, u obrani, ali u sanaciji najviše pomažu vatrogasci. Značaj je još veći kad znamo da dobar dio vatrogasnih snaga dolazi iz dobrovoljnog sustava čiji rad uopće nije plaćen. Vatrogasci DVD-a Belajske Poljice svoj rad preusmjerili su i prema Logorištu, a njihov vatrogasni dom našao se na udaru Korane koja je još u utorak navečer voda je krenula nadirati u dom.

Uspjeli su podignuti stvari u sali i ormare s osobnom zaštitnom opremom u spremištu, no posao je posao, iako je to u ovom slučaju bio onaj dobrovoljni. Prioritet su pred spašavanjem doma, ipak zauzeli drugi ljudi u potrebi.

– Počele su stizati dojave za intervencija na području Belajskih Poljica, ali i Logorišta. Kada smo vidjeli da ne možemo spriječiti ulazak vode u dom, odustali smo od obrane i krenuli smo na intervencije u poplavljena područja, ispričao nam je zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Barilović Tomislav Mihalić.

Na sanaciju svog doma krenuli su tek večeras, nakon što su dva dana pomagali na Logorištu. Na naš upit koliko je spavao, zapovjednik Mihalić kaže oko 5 sati u posljednjih 48, odnosno jako malo. No možemo zaključiti koliko puno to govori o požrtvovnosti i humanosti koju su vatrogasci pokazali ovih dana.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/poljice_dvd_poplava/*{/rokbox}